Yvonne van Osch
 home     portfolio     over mij
Albanië
 

Albanië


In 2018 reisde ik maandenlang door Albanië voor het schrijven van een reisgids. Op deze pagina heb ik mijn werk verzameld over dit fascinerende, ruige land aan de rand van Europa.


Zaken doen in Albanië

Nog enkele jaren, dan treedt Albanië toe tot de EU. Hoe zijn de kansen voor Nederlandse ondernemers? In deze serie een verkenning.


ellen#4 Leuk, een hostel!

Consultant Ellen van der Lei en haar man Arben runden zes jaar lang een hostel in de Albanese badplaats Durrës. Ze kijkt terug op een mooi maar moeilijk vol te houden avontuur. 'Het waren zes bijzondere jaren.'


martin#3 Vergeet de bouwmaffia

Albanië, dat is maffia, corruptie, cliëntelisme. Een elite van nauwelijks opgeleide gladjakkers met dikke zwarte SUV’s, kalashnikovs en obsceen veel geld... of niet? Architect Martin Sobota is wat positiever.


modeshow#2 Made in Albania?

Een goedbewaard geheim: de meeste Italiaanse mode is in Albanië gemaakt. Verdient Albanië niet beter? Het is zo goed als een keurmerk voor kwaliteit. Nederlandse investeerders, doe er uw voordeel mee!


espresso#1 Eerst maar een koffie?

Op handelsmissie in Albanië? Je wordt van hot naar her gesleept en hebt soms geen idee wat de bedoeling is. Aldus business developer Martin, die Albanië een keer of acht bezocht.

vrouwAlbaniëblog

Over mijn ervaringen in Albanië voor het schrijven van een reisgids.


vogelvluchtAlbanië in vogelvlucht

Vijftien goede redenen om het land te bezoeken zodra
corona is uitgewoed.


relictenreisRelictenreis

Ga mee op een huiveringwekkende tocht door oud-communistisch Albanië, met mijn vrienden van Travelling Albania.


omslagReisgids Albanië

In mei 2019 verscheen de eerste druk van mijn reisgids, het product van een van de leukste episodes uit mijn leven. Inmiddels is er veel gebeurd in Albanië. Politieke onrust, een verwoestende aardbeving, corona.
De Albanese bevolking vecht dapper door. Laten we hopen dat het toerisme snel weer op gang komt. Zelf kan ik haast niet wachten. Ik hoop dat de tweede druk van mijn gids, die al een tijdje in de maak is, er in het voorjaar van 2021 zal zijn. Klik op de gids om een exemplaar in te zien op de site van Bol.com


Terug naar welkom
Naar portfolio
Naar over mij

Tekstbureau  Yvonne van Osch
Binnenkadijk 117, 1018 ZE Amsterdam
opschrift@tip.nl | 06-37313100


mail linkedin twitter